Menü

 

Betoncsiszolás és műgyantázás

Alig pár hónapos beton felület. A gyalogos útvonal zöld színű műgyantával volt kiemelve. A beton felületen több helyen lyukak maradtak hátra. A zöld műgyanta tedi hengeres megoldással került a felületre, mely a lyukakba hol belefolyt, hol meg nem. A műgyanta burkolat betoncsiszolásos technológiával eltávolításra került. A lyukakba befolyt műgyanta betongravírozással eltávolítható volt. A beton felület több helyen porózus és málló állapotú. Folyékony beton erősítő felvitelével egységessé vált a felület. HTC Superfloor technológiával kialakításra került a sík felület. Ezt követően műgyanta alapozó, majd 2 komponensű műgyanta került a felületre. A végeredmény egy egységes, vízszintes és könnyen tisztítható felület.
A kivitelezés 4 napot vett igénybe. A csiszolt és műgyantázott felület mérete 90 m2.
Beton polírozás és impregnálás
Miskolci Herman Ottó múzeum kéregerősített beton felülete. Az elkészült felület porózus, porladó volt. HTC technológiával a felső réteg csiszolása után impregnálásra került sor. Ez a bemutató film az első olyan filmünk, mely nemcsak a beton polírozás és betoncsiszolás pillanataiba enged betekintést, hanem a kész beton felületet is látni lehet a berendezett és megnyílt "Pannon Tenger" című kiállítás által.
2012. évi összefoglaló

A teljesség igénye nélkül. Betoncsiszolás, beton festés, impregnálás vízlepergető és/vagy sav- és olajlepergető hatású bevonattal. Gyenge minőségű beton feljavítása, beton polírozás, javítás. Olajjal átitatódott felület csiszolása. Műgyanta bevonat eltávolítása, terazzo- és márvány felület csiszolása. Műgyanta felület polírozása. Linóleum burkolat impregnálása. HTC Superfloor és KLINDEX Superconcrete technológia.
Szinte minden, amit a Z-MILAN '92 Kft. 2012-ben készített.

 

Betoncsiszolás és javítás

1960-as években készült aljzatbeton. "Békebeli" kivitelezés. Azaz, minden benne van a betonban, aminek benne kell lennie (cement, homok, kavics és bazalt). A beton lapok között 5 cm-es diletációs hézag, szurokkal kiöntve. A rengeteg kitörés és felületi hiba miatt a Megrendelő már lemondott a felületről. HTC Superfloor eljárással a javított és csiszolt beton felület sima és könnyen tisztítható lett. A betoncsiszolás után beton polírozás majd impregnálás következett vízlepergető hatású impregnáló szerrel. Az esztergályos műhely a Megrendelő legnagyobb megelégedésére további jó pár évet ki fog bírni.
A kivitelezés 3 napot vett igénybe. A csiszolt beton felület mérete 190 m2.
Betoncsiszolás és javítás

1970-es években épült hűtőház. A folyamatos hideg-meleg váltakozás hatására a jó minőségű beton idővel porladni és mállani kezdett. A kézi emelőkkel történő raklapok mozgatása vagy tejes ládák szállítása balesetveszélyessé vált. A Z-MILAN '92 Kft. által alkalmazott HTC Superfloor és KLINDEX Superconcrete kettős eljárással a betoncsiszolás után sima és egyenletes felület lett a végeredmény. A beton polírozás után pedig könnyen tisztítható, kellemes munkakörnyezet várta a dolgozókat.
A kivitelezés 4 napot vett igénybe. A csiszolt beton felület mérete 100 m2.
Műgyanta burkolat eltávolítása, majd betoncsiszolás

1960-as években épült ipari csarnok. Nagyon jó minőségű aljzatbeton és műgyanta burkolat. Az elmúlt 50 év azonban "elkoptatta" több helyen a műgyanta burkolatot a bejárati részen. HTC Superfloor technológiával a műgyanta burkolat eltávolításra került. A betoncsiszolás után vízlepergető hatású impregnálást kapott a felület. A csiszolt- és polírozott beton felület elegáns környezetet biztosít.
A kivitelezés 3 napot vett igénybe. A csiszolt beton felület mérete 120 m2.
Betoncsiszolás és beton polírozás

Frissen elkészült beton felület. A kiképzett kéregerősítő - nevezzük inkább akárminek - porzott és elkezdett mállani, kb. 1 hét után. A Z-MILAN '92 Kft. által alkalmazott HTC Superfloor és KLINDEX Superconcrete eljárások kombinálásával a "kemény" kéregerősítő szinte 1 nap alatt eltávolításra került. Betoncsiszolás és beton polírozás után vízlepergető hatású impregnálást kapott az aljzatbeton. A gépjármű vizsga bázis megkezdhette működését. A beton polírozásnak és a világos betonnak köszönhetően a vizsgabázis könnyen tisztítható világos, kellemes megjelenést kapott.
A kivitelezés 4 napot vett igénybe. A csiszolt beton felület mérete 320 m2.
Beton csiszolás, beton javítás, pótlás és beton polírozás

Porózus, málló, hiányos, repedt beton felület. Folyékony beton erősítés és beton keményítés után az aljzatbeton csiszolható lett. A Z-MILAN '92 Kft. által alkalmazott HTC Superfloor és KLINDEX Superconcrete eljárások kombinálásával a porózusság teljes mértékben megszűnt. A málló réteget sikerült stabilizálni annyira, hogy a folyamatosan kiforduló kavics szemcsét minimálisra csökkentek. Így nem volt szükség az aljzatbeton cseréjére. A beton polírozás után könnyen tisztítható, fényes felület lett a végeredmény, melyen a targonca vagy béka használata további károsító hatás nélkül közlekedik a mai napig is.
A kivitelezés 8 napot vett igénybe. A csiszolt beton felület mérete 80 m2.
Betoncsiszolás és impregnálás

Házilag készített beton járda. Léccel lehúzott beton felület, mely enyhén érdes maradt. HTC Superfloor betoncsiszolással, betonpolírozással és vízlepergető hatású impregnáló szerrel kezelt felület. Tökéletesen sima és egyenletes betonpadló. Az esővíz könnyedén lefolyik a felületről. Nem csúszik még nedvesen sem. Télen a felületre esett havat könnyedén el lehet távolítani, illetve a felületi simaság miatt a hó igen hamar leolvad a felületről. A csiszolt beton padló felületéről kb. 10x hamarabb leolvad a hó vagy a jég, mint a térkőről.
A kivitelezés 4 napot vett igénybe. A csiszolt beton felület mérete 14 m2.

Z-MIL
AN '92 Kft. / SIKA Északkelet-Magyarországi Márkabolt - 3527 Miskolc, Fonoda u. 3/c

 ESD betoncsiszolás, HTC SuperFloor™ kivitelezés, betoncsiszolás, csúszásmentesítés, betonmarás, síkmarás, síkpontosság beállítás, nútvágás, burkolati jelek eltávolítása, szintkülönbségek megszüntetése. 
Minden, amit a betonból ki lehet hozni, mert már eleve benne van!

Minősített HTC Kivitelező Partner

SIKA Építőipari Szakkivitelező Partner

HTC SuperFloor™ "PLATINUM", "SILVER", "GOLD", "BRONZ", "RENEW", "ESD"

Prima Primissima Díj 2012.

                                                                                                                                                        ... a burkolás a múlté!