Menü

    Családi házak és egyéb kisebb épületek

    Családi házak, teraszok, járdák és egyéb kisebb beton felületek felújítása, új felületek felületképzése HTC SuperFloor™ betoncsiszolási eljárással ugyanúgy megvalósítható, mint az ipari környezetben lévő betonfelületeknél.
   Kisebb gépekkel történik a kivitelezés, hiszen a családi házak többségében nem áll rendelkezésre elegendő hely a nagy gépek mozgatásához, illetve nincs megfelelő áramforrás az üzemeltetéshez. A végeredmény azonban ugyanaz lesz, amennyiben a beton minősége megfelelő.
    Joggal merül fel a kérdés, hogy mi a teendő, ha nem megfelelő a betonozás minősége?
      Nos, ez az a kérdés, amire nincs jó válasz.
   Szemrevételezés alapján azonnal látszik, hogy a felületi sík megfelelő-e vagy sem?! Ez az egyszerűbb része a
HTC SuperFloor™ betoncsiszolási eljárást megelőző felmérésnek. Gyakorlatilag itt ki is merült az előzetes felmérés lehetősége. Kizárólag a betoncsiszolási eljárás közben fog kiderülni, hogy a beton megfelelően van-e tömörítve? Légbuborékos a felület vagy sem? Nem volt-e túl vizezve a beton? Mennyire mállékony? Megfelelő volt-e a száradási idő?
  A betoncsiszolási eljárások közben felmerülő problémák egy része orvosolható, egy része pedig nem. Általánosságban elmondható, hogy mindazon problémák, melyek anyaghiányból erednek - pl. kevés a cement a betonban - utólag már nem orvosolható. Mindazon felületek esetében, ahol nem megfelelő a tömörítési eljárás vagy egyáltalán nincs - se vibrogerenda, se tűvíbrátor nem került alkalmazásra - ott bizony légbuborékok keletkeznek. Amennyiben nem spórolták ki az anyagot a betonból, úgy grutingolási* eljárással javítható a hiba. Ha azonban anyaghiányos a beton, akkor már ez az eljárás sem hoz tökéletes megoldást, mivel újabb és újabb kiforduló kavics szemcsékre kell számolni, ami egy végeláthatatlan folyamat.
   A beton felporzása vagy mállékonysága is megszüntethető, amennyiben nincs anyaghiány.
Különböző impregnálási eljárásokkal fokozható a beton ellenálló képessége a különböző kémiai vagy mechanikai behatásokkal szemben, de nem szabad elfelejteni, hogy a beton minsőge már adott, így ezektől az eljárásoktól felületi javulást várhatunk, de szerkezeti javulást nem.


  Gruting: A felületben lévő apróbb lyukak és repedések javítása. A HTC SuperFloor™ betoncsiszolási eljárás során a felületre folyékony beton "ragasztó" kerül, majd ipari glettet szórunk rá. Ezt követően a betoncsiszoló géppel rámegyünk a felületre. A gép által lecsiszolt beton por összekeveredik a ragasztó anyaggal és az ipari glett anyaggal, melyet a szerszámok betömörítenek a lyukakba. Száradás után a felesleges glett anyag eltávolításra kerül újabb csiszolási eljárással.


járdafelújítás betoncsiszolás

családi ház járda felújítás

betoncsiszológép járda felújítás közben

családi ház felújítása kisebb gépekkel

betoncsiszolás végeredménye
tökéletesen sima csiszolt betonfelülethtc superfloor kivitelezésesd betoncsiszolásminősített htc kivitelező partner

Z-MIL
AN '92 Kft. / SIKA Északkelet-Magyarországi Márkabolt - 3527 Miskolc, Fonoda u. 3/c

 ESD betoncsiszolás, HTC SuperFloor™ kivitelezés, betoncsiszolás, csúszásmentesítés, betonmarás, síkmarás, síkpontosság beállítás, nútvágás, burkolati jelek eltávolítása, szintkülönbségek megszüntetése. 
Minden, amit a betonból ki lehet hozni, mert már eleve benne van!

Minősített HTC Kivitelező Partner

SIKA Építőipari Szakkivitelező Partner

HTC SuperFloor™ "PLATINUM", "SILVER", "GOLD", "BRONZ", "RENEW", "ESD"

Prima Primissima Díj 2012.

                                                                                                                                                        ... a burkolás a múlté!