Menü

 Műkő, cementlap, terazzo, márvány és gránit

  A HTC SuperFloor™ betoncsiszolási eljárásokat nemcsak a hagyományos beton felületeken lehet alkalmazni. A csiszolási eljárásokhoz használt gyémántszemcsés szerszámokkal bármely felület csiszolása, felújítása és újra fényezése megvalósítható.
    Ilyen felület a műkő, cementlap, terazzo, márvány, mészkő, gránit és egyéb őrleményekből készült burkoló lapok.

  Nagy általánosságban elmondható, hogy az ilyen típusú felületek esetében 3 oka szokott lenni a felújításoknak.
  1. Esztétikai problémák. A legtöbb esetben a lemattulás, elkoszolódás vagy éppen kopás miatt jelentősen veszít a fényességéből a felület. Sok esetben olyan szennyeződések találhatóak a felületen, melyek nem takaríthatóak. Ezekben az esetekben polírozási eljárásokkal könnyedén hejreállítható a felület fényessége, eltávolíthatóak a felületi lerakódások.
   2. A lerakott burkoló lapok nincsenek síkban. A lapok találkozásánál szintkülönbségek vannak, melyek egyrészt balesetveszélyesek lehetnek, másrészt pedig esztétikailag kifogásolható a burkolás minősége. Illetve csúnya, hiszen a szintkülönbségeknél egy idő után fekete elszíneződés. lerakódás keletkezik. Sajnos az új felületek jelentős részénél is szembesülhetünk hasonló problémával. Ilyenkor a lapokat síkba kell csiszolni, majd fényesítő polírozásokra van szükség. Gyakorlatilag egy teljes betoncsiszolási eljárást igénybe kell venni.
   3. Hiányzó burkoló lapok, kitörések, repedések és egyéb javítandó hibák. A lapok pótlása, újra öntése vagy egyéb repedések és kitörések javítása minden esetben esztétikailag eltérő megjelenésű lesz, mint az eredeti felület. Még abban az esetben is, ha esetleg van tartalék burkoló lap. Ilyen esetekben igyekszünk a javításokat a burkolat színével megegyező vagy legalább hasonló színű javító anyaggal helyettesíteni. Azt azonban tudni kell, hogy bármilyen jól is sikerül egy javítás, az mindig látható lesz. Sok esetben pedig az előző két problémához adódik hozzá ez a harmadik probléma.
 Mindhárom esetben javasolt a teljes felület impregnálási eljárását elvégezni. A csiszolási és/vagy polírozási eljárások során ugyanis a felület nyitott pórusúvá vílik. Könnyebben sérül a felület, a folyadékok szinte ellenállás nélkül bejutnak a szemcseszerkezetbe. Igénybevételtől függően az impregnálási eljárás a legegyszerűbb kristalizálási eljárástól egészen az olajálló impregnálásig bármi lehet. Leggyakoribb és legolcsóbb megoldás a hagyományos kristalizálási eljárás, mely az eredeti felület minőségét állítja helyre.

műkő felújítás

burkolólapok síkb rakása

htc superfloor betoncsiszolási eljárások

felület impregnálás

  Bontás helyett célszerű a csiszolási eljárásokat választani a felsorolt felújítások esetében is.
  Időt, pénzt és fáradságot spórolhatunk. Nincs bontással járó felfordulás, zajhatás és porszennyezettség. Nem kell gondoskodni a sitt tárolásáról és hulladéklerakóba történő szállításáról. Nincs száradási idő. Új lapok lerakása esetén gondoskodni kell a megfelelő aljzatról, ragasztó anyagról, fugázó anyagról. Végül pedig csak a kiviteléezés végén látjuk, hogy igényeinknek megfelelően készült-e el az új burkolat. Hézagok a szintkülönbségek nélkül. Sok esetben az újraburkolást követően síkba csiszolással folytatódik a munka. Mindez elkerülhető egy jó döntéssel.


Z-MIL
AN '92 Kft. / SIKA Északkelet-Magyarországi Márkabolt - 3527 Miskolc, Fonoda u. 3/c

 ESD betoncsiszolás, HTC SuperFloor™ kivitelezés, betoncsiszolás, csúszásmentesítés, betonmarás, síkmarás, síkpontosság beállítás, nútvágás, burkolati jelek eltávolítása, szintkülönbségek megszüntetése. 
Minden, amit a betonból ki lehet hozni, mert már eleve benne van!

Minősített HTC Kivitelező Partner

SIKA Építőipari Szakkivitelező Partner

HTC SuperFloor™ "PLATINUM", "SILVER", "GOLD", "BRONZ", "RENEW", "ESD"

Prima Primissima Díj 2012.

                                                                                                                                                        ... a burkolás a múlté!