Műszaki felmérések - Vízszint:


  Kezdjük a legfontosabb kérdéssel! Mennyibe kerül?

 

  A technológia már 9.000.- + áfa/óra díjtól elérhető.
 A vízszintes felület kialakítása vagy éppen ellenőrzése nem féltétlenül kapcsolódik a betoncsiszoláshoz, ezért önálló szolgáltatásként is rendelhető. A csiszolt beton felületen éppúgy alkalmazható, mint a csiszolatlan felületen vagy éppen a betonjavítás és beton polírozás után. Alkalmazható ellenőrzésre, vagy éppenséggel valamely munka előtti felmérésre. Sokszor a Megrendelő csupán azért kéri a szolgáltatást, mert nem tudja eldönteni, hogy egy adott helységben van-e szükség aljzatkiegyenlítésre, csiszolásra, betonmarásra vagy sem?
  Műgyanta burkolat vagy egyéb homogén megjelenésű felületeknél alig vagy egyáltalán nem észrevehető egyenetlenségek jelzésére is alkalmas.     
műszaki felméréseklézeres vízszint felmérés
 Bármely vízszintes felület egyenetlenségeinek mérése szakszerűen és gyorsan. A csiszolt beton felületeken túlmenően a járólapok közötti szintkülönbségek kimutatása is gyerekjáték. Ezáltal még a műszaki átadás előtt nyilvánvalóvá válhatnak a burkolási hibák.

 Sok kellemetlenségtől óvja meg magát minden Megrendelő, ha a kivitelezőktől független szakembereket bíz meg a mérések elvégzésével.
Könnyedén és gyorsan megállapítható a síkbeli eltérés. Meghatározható az eltérés nagysága. Megállapítható, hogy "domb", vagy éppen "mélyedés" van-e a felületen. Nem utolsó sorban pedig a felületi egyenetlenség helye is pontosan behatárolható, körberajzolható. Így könnyítve meg a javítást. Betonjavítással, betoncsiszolással, beton marással vagy éppen beton polírozással még időben kijavíthatóak a hibák.

 Természetesen nem minden esetben bír jelentőséggel a vízszintes felület. Azonban egy magasraktár esetében már komoly balesetveszélyt rejt magában, ha a csiszolt beton felület vagy éppen műgyanta burkolat nem teljesen vízszintes. 5 mm-es szinteltérés az aljzatbetonban azt jelenti, hogy 5 m-es magasságban már komoly eltérés lesz tapasztalható a függőlegeshez képest. Így egy magasraktári targonca akár a polcrendszerben is károkat okozhat.
lézeres felmérés betonozást követőenlézeres mérés
A betonozást követően szemmel láthatóan minden rendben volt. A betoncsiszolás során derült ki, hogy a csiszoló gép szerszámai a függőleges felületeknél már hozzá sem érnek az aljzatbetonhoz.A lézeres méréssel azonnal kimutathatóvá vált, hogy a széleknél kb. 60 cm-re a függőleges felületektől erősen lejt a felület. A széleken pedig már 20 mm-el alacsonyabb a padozat, mint máshol.
vörösszemüveggel nappali fénynélVörös szemüveg használatával akár nappali fény mellett is elvégezhető a mérés.
lézeres felmérés vörösszemüveggel
betoncsiszolás, beton polírozás, betonjavítás, csiszolt beton, műgyanta burkolat
Z-MILAN '92 Kft.
www.betoncsiszolas.com