Menü

 

Márvány, terazzo, gránit, műkő, cementlap
felújítása és impregnálása

 

   Kezdjük a legfontosabb kérdéssel! Mennyibe kerül?

   A felújító technológia már 1.500 forint + áfa/m2 ártól elérhető. Azonban minden felület egyedi, így a felület felmérését követően minden esetben személyre szabott árajánlatot dolgozunk ki.

   A felületek felújítására első sorban esztétikai okok miatt szokott sor kerülni. A felület lemattulása az elsődleges ok, mely szükségessé teszi a felület polírozását. A betoncsiszolás és beton polírozás záró fázisai köszönnek vissza ránk a műveletek során.

Márvány, terazzo, gránit felújítás

   Nem elhanyagolható azonban, hogy a rosszul burkolt felületek esetén (például szinteltérés a lapok között) lényegesen olcsóbb a már lefektetett lapokat síkba csiszolni, mint felszedni és újból lerakni. Nem is beszélve arról a tényről, hogy az újbóli burkolás egyrészt ismételt bontással, lezárással jár, valamint a száradási idők miatt a használatba vétel is csúszik. Ezzel szemben a betoncsiszoláshoz hasonló eljárással a síkba csiszolás olcsóbb, gyorsabb, egyszerűbb és minimális hulladék kezelést igénylő feladat.
   Hosszú távú előnye pedig az, hogy a síkba csiszolást elegendő egyszer elvégezni. Így a későbbi felújítások során már ezt a mukafázist nem kell megfizetni, valamint a munkafázis elengedésével jelentősen csökken a munkavégzés ideje. A síkba csiszolás teszi ki ugyanis a felújításra felhasznált munkaórák közel 60%-át.

                                                                               műkő feljítás

                    
síkba csiszolás
   A műkövek vagy cementlapok esetében is újdonságnak számítanak, hogy bontás nélkül fel lehet újítani ezeket a felületeket. Sokan el sem tudják képzelni, hogy egy közel 80 - 100 éves felületből milyen csodálatos megjelenésű padló burkolatot lehet polírozással létrehozni. Mindez szintén a betoncsiszolás által megismert technológián alapul. Régi épületek, emlékművek, iskolák, kórházak, művelődési házak, stb. felületei műkőből vagy cementlapokból készültek. A rendkívül nagy igénybevétel és a takarítások során használt tisztítószerek együttes hatására, mára már ezek a felületek semmitmondó és kopott burkolatokká váltak. 

bontásnélküli felújítás
betoncsiszolás, beton polírozás, betonjavítás, csiszolt beton, műgyanta burkolat
Z-MILAN '92 Kft.
www.betoncsiszolas.com