HTC SuperFloor™ betoncsiszolás - Családi házak

    Családi házak, teraszok, járdák és egyéb kisebb beton felületek felújítása, új felületek felületképzése HTC SuperFloor™ betoncsiszolási eljárással ugyanúgy megvalósítható, mint az ipari környezetben lévő betonfelületek esetében.
   Kisebb gépekkel történik a kivitelezés, hiszen a családi házak többségében nem áll rendelkezésre elegendő hely a nagy gépek mozgatásához, illetve nincs megfelelő áramforrás az üzemeltetéshez. A végeredmény azonban ugyanaz lesz, amennyiben a beton felület alkalmas a betoncsiszolásra.
    Joggal merül fel a kérdés, hogy mi a teendő, ha nem megfelelő a betonozás minősége?
    Nos, ez az a kérdés, amire nincs jó válasz, mert csak a betoncsiszolási kivitelezés közben fog kiderülni, hogy a beton felületből mit lehet kihozni?!
   Gyakorlati tapasztalatunk alapján a felületi sík kialakítása az egyik legfontosabb, amit el kell végezni. Egyenetlen, porladó felületre ugyanis nem érdemes semmilyen egyéb burkolatot letenni. Szerencsére a felületi sík kialakítása bármely beton felületen elvégezhető. Ezt követhetik a további betoncsiszolási lépcsők és polírozási eljárások. Amennyiben a felület lyukacsos, mindenképpen ki kell javítani a felületi hibákat (gruting*). Az apró lyukak javítása soha nem 100%-os. Ennek az az egyszerű oka, hogy a javító anyag tökéletesen kitölti a mélyedést, de a maradvány glett anyag eltávolításakor egy újabb kavics szemcse fordul ki. Vagyis, ez egy végeláthatatlan folyamat. Ha ez nem fordulna elő, akkor apró lyukak sem lennének a felületben és nem kellene javítani azt. A teljes csiszolási 3 fém kötésű, 1 műanyag kötésű és 3 műgyanta kötésű szerszámsorból áll.
    *Gruting: A felületben lévő apróbb lyukak, repedések és kitörések javítása. A
HTC SuperFloor™ betoncsiszolási eljárás során a felületre folyékony beton "ragasztó" kerül felhordásra. Ipari glettanyagot szórunk rá, majd a csiszoló géppel rámegyünk. A gép szerszámai összedolgozzák a folyékony beton "ragasztót", ipari glettet és a lecsiszolt beton port. A gép szerszámai bedolgozzák az így keletkezett anyagot a mélyedésekbe és bele is tömöríti. Száradás után ismét át kell csiszolni a felületet, mely során a felesleges anyagot lecsiszoljuk a felületről.
    Ezt követően kerülhet sor a polírozási eljárásokra. A grutingolt felületet folyékony beton keményítővel kell kezelni, mely megakadályozza a beton későbbi "felporzását".
járdafelújítás betoncsiszoláscsaládi ház járda felújítás
betoncsiszológép járda felújítás közben
családi ház felújítása kisebb gépekkel
betoncsiszolás végeredménye
tökéletesen sima csiszolt betonfelülethtc superfloor kivitelezésesd betoncsiszolásminősített htc kivitelező partner

Z-MIL
AN '92 Kft. / SIKA Északkelet-Magyarországi Márkabolt - 3527 Miskolc, Fonoda u. 3/c

 ESD betoncsiszolás, HTC SuperFloor™ kivitelezés, betoncsiszolás, csúszásmentesítés, betonmarás, síkmarás, síkpontosság beállítás, nútvágás, burkolati jelek eltávolítása, szintkülönbségek megszüntetése. 
Minden, amit a betonból ki lehet hozni, mert már eleve benne van!

Minősített HTC Kivitelező Partner

SIKA Építőipari Szakkivitelező Partner

HTC SuperFloor™ "PLATINUM", "SILVER", "GOLD", "BRONZ", "RENEW", "ESD"

Prima Primissima Díj 2012.

                                                                                                                                                        ... a burkolás a múlté!